Nowoczesne wyposażenie gastronomii – jak usprawnić pracę kuchni?

Nowoczesne wyposażenie gastronomii – jak usprawnić pracę kuchni?

Używane obecnie urządzenia gastronomiczne znacznie różnią się od tych stosowanych przed laty. Wyróżniają je nie tylko wysoka efektywność oraz wytrzymałość, lecz również innowacyjne rozwiązania techniczne usprawniające pracę kuchni. Jakie sprzęty warto wziąć pod uwagę przy wyposażaniu lokalu gastronomicznego?

Piece konwekcyjno-parowe

Jednymi z najczęściej kupowanych nowoczesnych urządzeń gastronomicznych są piece konwekcyjno-parowe. To urządzenia, które przez wykorzystanie wysokiej temperatury i pary wodnej umożliwiają przyrządzanie posiłków na wiele sposobów.

Takie wyposażenie gastronomii pozwala między innymi na pieczenie, grillowanie, gotowanie na parze, podgrzewanie, regenerowanie czy podtrzymywanie temperatury dań. Cechuje się jednocześnie szybkim i wydajnym działaniem.

Nowoczesne piece konwekcyjno-parowe umożliwiają również korzystanie z zaawansowanych funkcji do prostszego przyrządzania potraw. Wyposażone są w gotowe funkcje do obróbki termicznej, funkcje automatycznego czyszczenia, sondy pozwalające na sprawdzanie temperatury wewnątrz przygotowywanej potrawy.

Tak wiele funkcji powoduje, że piece konwekcyjno-parowe to sprawdzony wybór dla każdego lokalu gastronomicznego.

Zmywarki gastronomiczne

Aby zmywanie w lokalu było jeszcze prostsze, warto zdecydować się na zakup zmywarki gastronomicznej. W sprzedaży znajduje się szeroka gama zmywarek gastronomicznych, między innymi modele kapturowe i tunelowe.

W porównaniu do zmywarek domowych te przeznaczona do gastronomii wyróżniają się znacznie efektywniejszym i szybszym działaniem, dlatego zmywanie naczyń następuje błyskawicznie.

Zainwestowanie w zmywarkę gastronomiczną sprawdzi się zarówno w przypadku większych lokali, które na bieżąco muszą zmywać brudne naczynia, jak i tych mniejszych, ułatwiając przez to pracę.

Pakowarki próżniowe

Doskonałym zakupem do lokalu gastronomicznego mogą być również pakowarki próżniowe. To urządzenia, które umożliwiają pakowanie produktów spożywczych oraz gotowych dań z użyciem próżni, która wydłuża czas ich trwałości.

Pakowarka próżniowa może być bardzo dobrym zakupem dla firm cateringowych, które dzięki niej mogą odpowiednio zabezpieczyć przygotowane dania. Sprawdzi się też w innych firmach gastronomicznych, by łatwiej przechowywać surowce i gotowe dania. Oszczędzają przez to pieniądze, ponieważ zapobiegają szybkiemu psuciu się produktów.

Te i inne wyposażenie gastronomii można już teraz znaleźć na stronach internetowych sklepów gastronomicznych, które zapewniają również szybką i wygodną dostawę bezpośrednio do lokalu.

HYBRYDA ALEKSANDRA GÓRALCZYK

https://hybryda-gastro.pl

TEL: 32 418-72-55

E-MAIL: biuro@hybryda-gastro.pl

NIP: 6312312497, REGON: 241677598

ul. Stanisława Kunickiego 14, 44-100 Gliwice

Dodaj komentarz